Neelie Kroes trapt jubilerend appril festival af op ‘startupdag’

Neelie Kroes trapt jubilerend appril festival af op ‘startupdag’

This article will take you 3 minute(s) to read

Appril festival keert dit jaar terug met zijn jubileumeditie. Al vijf jaar brengt het festival de Nederlandse app-industrie bij elkaar en viert het de successen op het gebied van mobiele applicaties. Van 11 tot en met 15 april 2016 komen professionals uit de markt bij elkaar in de Jaarbeurs in Utrecht.

Opening Neelie Kroes

Namens StartupDelta verzorgt startupambassadeur Neelie Kroes de opening van het appril festival. Zij grijpt deze gelegenheid aan om de resultaten van StartupDelta Utrecht uit te lichten en te vertellen waar zij nog kansen ziet in de bloeiende Nederlandse app-industrie. “Nederlanders zijn veel te bescheiden. Innoveren zit ons DNA. Als wij onze startups en kenniseconomie internationaal op de kaart willen zetten, moeten we uitdragen dat we daar trots op zijn. Initiatieven als appril festival dragen hieraan bij,” aldus Kroes. 

Trends in de applicatiemarkt

Sinds de eerste editie in 2012 is er een hoop veranderd. Jacqueline de Gruyter, oprichtster van appril festival, merkt vooral op dat de markt een stuk professioneler is geworden. “Je ziet dat appplicaties niet meer een op zichzelf staand product zijn, zoals een buien radar app, maar dat bedrijven applicaties integraal inzetten als een onderdeel van de contentstrategie om consumenten te bereiken.” De applicatiemarkt voor het grote publiek is verzadigd, waardoor ontwikkelaars steeds meer moeite hebben om hun producten te profileren. Voor ontwikkelaars en digitale bureaus valt er met name in de zakelijke markt nog veel te winnen. Uitbreiding van diensten door implementatie van nieuwe technieken biedt daarin nieuwe kansen voor de industrie, denk aan IoT-oplossingen.

join-appril-2016


Professionaliseringsslag in de programmering

De applicatiemarkt wordt professioneler, maar ook appril festival kiest dit jaar voor een nieuwe insteek. Waar voorheen het programma divers was, brengt de organisatie dit jaar een verdieping aan in de programmering. Gedurende deze vijfde editie staat dagelijks een ander thema centraal met bijbehorende doelgroep. “Door te kiezen voor een verticale programmering kunnen wij onze bezoekers op basis van hun interesses een gerichter en dus relevanter programma aanbieden,” zegt Miss appril De Gruyter. De keuze om het festival niet meer de gehele maand april in 5 steden tegelijk te programmeren, geeft ook focus.

Business and Innovation Day

Appril festival haakt in op de ontwikkelingen in de markt met de ‘Business and Innovation Day’ op vrijdag 15 april. Op deze dag spreken visionairs uit de sector over hoe zij nieuwe technologieën implementeren in hun businessmodellen. Een uitdaging die het festival met de Business and Innovation Day-programmering aangaat is om de bezoekers een actieve rol te laten spelen. Dit doet de organisatie in samenwerking met scrum agile coach Paul Kuijten, veranderoloog en verhalenverteller. Het doel is om kennis uit de bezoekers te halen om vervolgens samen slimmer te worden.
 

Over appril festival

Appril festival is sinds 2012 het grootste festival over applicaties die techneuten, marketeers, ontwikkelaars, ontwerpers en ondernemers in de app-industrie van Nederland bij elkaar brengt. Het doel van dit festival is om de kennis van de applicatiemarkt beter voor het voetlicht te brengen en bedrijven & ontwikkelaars in contact te laten komen met potentiële klanten. Jacqueline de Gruyter, op sociale media beter bekend als Miss appril, is de oprichter en drijvende kracht achter het festival. Deze jubileumeditie wordt geprogrammeerd in nauwe samenwerking met de Jaarbeurs Utrecht.

In de Offline Connectzone in het Auditorium kan je als duo gedurende rondes van 10 minuten “offline connecten”. Silicon Canals is mediapartner van appril festival.

Leave a Reply

*