Amsterdamse startup Goboat overgenomen door Wild Blue Media

Amsterdamse startup Goboat overgenomen door Wild Blue Media

This article will take you 2 minute(s) to read

GoBoat, de peer-to-peer bootverhuurder uit Amsterdam, is per 1 juli overgenomen door Wild Blue Media, bedrijfsonderdeel van Wildschut Verzekeringen en bekend van Autowereld.nl en AutoXchange. GoBoat is een online platform waar booteigenaren en andere watersportliefhebbers zonder veel gedoe met elkaar in contact kunnen komen. Een van de vele startups die zich richten op de (immer groeiende) populariteit van de deeleconomie.

Huren en verzekeren

Paul Heijman, directeur van Wild Blue Media, ziet in GoBoat een waardevolle toevoeging aan haar bedrijfsactiviteiten. Denk dan vooral aan DMW.nl, het bedrijfsonderdeel dat zich richt op pleziervaartuigenverzekeringen. In simpelere bewoordingen: eerst huurde je alleen de boot van je buurman, nu kan je hem ook meteen eenvoudig verzekeren. En zo wil Wild Blue Media van GoBoat een nog belangrijker platform in de deeleconomie maken dan het al was. “Met name het nautische netwerk van DMW zal uiteindelijk voordelen bieden om GoBoat snel verder op te kunnen schalen,” aldus Robin Doezie, mede-oprichter van GoBoat.

Schermafbeelding 2015-07-22 om 11.15.24

Geld, geld, geld

Interessantere vraag: hoeveel levert zo’n overname eigenlijk op? Helaas wil GoBoat daar geen uitspraken over doen, in het kader van contractuele overeenkomsten. Het enige wat de oprichters erover willen zeggen is dat ze er een ‘leuk bedrag’ aan hebben overgehouden dat meermaals de oorspronkelijke investering bevat.

Tijdgebrek

In ieder geval is het bedrag hoog genoeg geweest om afstand te kunnen doen van het bedrijf. Tijd, of het gebrek daaraan, bleek ook een belangrijke reden, aldus Doezie: “Intern zijn er ontwikkelingen geweest die er voor hebben gezorgd dat we zelf niet fulltime aan het platform konden doorwerken. Dat is, zeker in deze fase, wel nodig om het bedrijf verder te laten schalen. Het was dus óf verkopen, óf investeringen ophalen waarmee we tijd konden vrijmaken. Door de enthousiaste benadering en de plannen van Wild Blue Media om GoBoat verder uit te bouwen, voelde dit als de juiste keuze voor het moment.”

Juist ja. Genoeg tijd voor de oprichters om weer even te ontspannen dus. Waarschijnlijk in een boot op de Amstel.

 

Leave a Reply

*