Amsterdamse startup Readmore kan met tonnen funding naar het buitenland

Amsterdamse startup Readmore kan met tonnen funding naar het buitenland

This article will take you 2 minute(s) to read

Amsterdamse startup Readmore heeft een eerste investeringsronde afgerond. De startup, die tools biedt voor bedrijven om hun eigen magazines te ontwerpen en te publiceren, wil hiermee ondermeer het buitenland gaan veroveren. De ronde is geleid door het eveneens Amsterdamse Axivate Capital, investeerder achter Emerce, Opiness, Rockstart en The Feedback Company. Het exacte investeringsbedrag is niet bekend gemaakt, maar ligt ‘tussen de 3 en 5 ton’.

Readmore en Instant Magazine

Readmore biedt software waarmee iedereen eenvoudig digitale magazines kan maken. Dat klinkt heel erg als wat Instant Magazine biedt, de startup die laatst ook 5 ton aan funding binnenhaalde. Toch verschilt de benadering wel een beetje. Readmore biedt bijvoorbeeld een InDesign-plugin die het mogelijk maakt rechtstreeks magazines voor interactieve apps te ontwerpen. Ook kan het data van bedrijven koppelen om zo gemakkelijk uitgebreide catalogi op te zetten.

Alles-in-een

Investeringsmanager Hans Dreijklufft van Axivate Capital legt uit: “Waarbij veel tools, zoals bijvoorbeeld Instant Magazine, zich focussen op het maken van web-magazines is Readmore een alles-in-een oplossing. Het is ook geschikt om apps of print-uitgaven mee te maken of voor het publiceren van bijvoorbeeld catalogi en brochures.”

Tussen 3 en 5 ton

Het bedrag dat is geïnvesteerd, wil Axivate niet kwijt. Dreijklufft: “Het product heeft zich al ruimschoots bewezen, er wordt nu ingezet op buitenlandse expansie. Het geïnvesteerde bedrag is voldoende om een volgende groeifase door te komen. Dat betekent dat het team ook wordt uitgebreid met extra marketing en sales-mensen. Uiteraard blijft het product ook doorontwikkeld worden.” Als we, naar aanleiding van eerdere investeringen van Axivate, een gooi mogen doen: 3 tot 5 ton? Dreijklufft: “Dat zijn goede inschattingen.”

Steun van de ESA

Readmore is in 2011 opgericht door studenten Florian Röell en Mick Niepoth. Hun startup kreeg al snel steun van de Business Incubator van de European Space Agency, die de studenten voorzag van 100.000 euro subsidie en bedrijfsruimte. Inmiddels hebben zich enkele grote namen aangesloten bij het Amsterdamse bedrijf. Merken als Elle, Thomson en Petrobas gebruiken Readmore om te publiceren. Een van de oprichters van Axivate is Bas Rasker, de ondernemer achter JIBA (verkocht aan Sunweb) en Zoover (verkocht aan Tomorrow Focus).

Leave a Reply

*