Goochelt UberPOP met aankomsttijden?

Goochelt UberPOP met aankomsttijden?

This article will take you 3 minute(s) to read

UberPOP krijgt wereldwijd nogal wat scheiss om de oren. Mag ook wel, want eigenlijk zijn het gewoon veredelde snorders ;-). Het gaat zelfs zover, dat Uber de spindoctor van Barack Obama heeft aangenomen om alle negativiteit rondom het taxi-appje glad te strijken. Met 1,4 miljard dollar aan funding op de bank mag er ook weleens geld uitgegeven worden aan een lobbyist, toch? Yes we can!

Proef op de som

Tijd om een proef op de som te nemen. Ik was mijn fiets vergeten op weg naar een Eat To Meet #startupdinner (daarover meer een andere keer), ik had geen zin in een drukke tram dus leek een UberPOP een enigszins betaalbaar alternatief. Mijn locatie is nogal een uitdaging, de route erheen in der spits op zich idem. De eerste ‘chauffeur’ stond met een verwassen shirt op de foto en hij was eerst 8 – en toen ik bestelde 12 – minuten onderweg, ja uhm…. toen dacht ik ‘laat maar’. Robert zag er wat minder verwassen uit, met een 4,8 en een (nieuwe?) Polo vast een prima keuze. Als hij er binnen de beloofde zes minuten was wel ja!

Nauwelijks auto’s

Nu viel het mij de laatste tijd – zeker in het begin op dat er nauwelijks auto’s beschikbaar waren. Ik heb elke dag een kleine steekproef gedaan. Inmiddels zijn er zo’n 3 tot 4 auto’s per keer beschikbaar. Maar Robert was echt geen 6 minuten weg. Aankomst duurde dan ook vijf minuten extra. Aangezien onze straat afgesloten is, was het gelijk een ideale test. Robert’s DomDom wist dit uiteraard niet, ook al staat de afsluiting overal gemeld. Ben vanzelfsprekend naar hem toe gelopen. Kostte ook weer twee minuten.
Screenshot_2014-08-20-18-19-36 Screenshot_2014-08-20-18-23-16 Screenshot_2014-08-20-18-26-18 Screenshot_2014-08-20-18-30-27

Voorzichtig of langzaam?

Het viel mij op dat Robert voorzichtig reed, ik zou zelfs durven te zeggen: langzaam. Beter dan van die scheurende blagen in een te grote Merc, maar dit was ook weer het andere uiterste. Hij had twee keer een stoplichtje makkelijk nog kunnen pakken. Misschien rijd ik wel te Amsterdam-Westside, kan ook. Maar toch. Het was een superaardige vent en een nette, nieuwe auto. Het tarief werd geschat op 4-5 euro, dat viel met 6 euro iets hoger uit. Voor zo’n kort ritje (Mercatorplein-midden Overtoom) had je in een taxi toch al gauw elf euro betaald, denk ik. Heb 5 sterren gegeven.

Aankomst-tijden UberPOP

Al met al geen onaardige alternatief, maar helemaal gerust erop ben ik niet. Qua verzekering, maar maar ook qua aankomsttijden. Hij was op de hoek van de Zeilstraat-Amstelveenseweg toen hij mij moest ophalen. Dat kan nooit in zes minuten naar de Cabralstraat. Op zijn snelst tien minuten, en dan heb je nog de stoplichten mee. Het zou mij niets verbazen als Uber goochelt met die aankomsttijden, om klanten tevreden te houden. Tien minuten gaat nog, maar een kwartier is al veel te lang wachten. Begrijpelijk, maar het is niet helemaal eerlijk.

Wat is jullie ervaring met Uber(POP)? Laat het weten in een reactie hieronder.

Leave a Reply

*