Startup-platform Silicon Canals bestaat een jaar – dit zijn onze pareltjes

Startup-platform Silicon Canals bestaat een jaar – dit zijn onze pareltjes

This article will take you 3 minute(s) to read

Het is vandaag een bijzondere dag. Vandaag, een jaar geleden, zetten wij de knop om voor een gedurfd en onzeker avontuur: het opzetten van een Nederlandstalig platform voor, door en over startups. Naast enorm veel positieve reacties, ontmoeten wij ook veel scepsis. “Waarom niet in het Engels?”, “Er zijn toch al genoeg andere titels?” en “Hoe ga je daar geld mee verdienen?”. Inmiddels is wel gebleken, dat we ons plekje verdiend hebben in de Nederlandse en internationale startup scene.

Snaar geraakt met Silicon Canals

Met een tussenstand van 115.000 pageviews hebben wij mijns inziens een snaar geraakt met Silicon Canals. Terugkijkend hebben we een aantal prachtige verhalen gehad, met een behoorlijke impact op niet alleen de lezersaantallen, maar ook op hoe wij in Nederland naar startups kijken. Maar het opvallende, niet de scoops zoals de funding van Dealerdirect, de opname van Amsterdam in de Global Ecosystem Startup Ranking op plek 19 of het naderende einde van TMG Startups – die intussen de nek om is gedraaid – zorgden voor het meeste verkeer.

Pareltjes

Natuurlijk geeft de groei die wij doormaken een vertekend beeld, maar toch wil ik je deze lijst met veelgelezen pareltjes niet onthouden. Een top vijf van opmerkelijke artikelen die verrassend goed scoorden:

  1. Het is een Rotterdamse startup – onze focus ligt toch vooral op Amsterdam. Het is een scooter – dus eigenlijk hoort Bolt niet helemaal thuis op Silicon Canals, toch een blog over schaalbare tech startups. Maar het is onze best gelezen blog aller tijden. LeesRotterdamse startup Bolt doet toffe smart-scooter in de voorverkoop.
  2. Soms maak ik mij druk. Vooral als mensen maar wat roepen over startups. Dat deed Rutger Bregman van De Correspondent in dit artikel. Dan kun je het krijgen ook! LeesWaarom Nederlandse startups niet alleen maar aan bullshit-bingo doen.
  3. Het volgende artikel was bijna niet eens gepubliceerd. De goednieuwsshow van Vadertje Staat komt af en toe wat stalinistisch over. Maar als we met Amsterdam de aanval openen op Londen en Berlijn, zijn we opeens superchauvinistisch en willen we het allemaal lezen. Of is het gewoon click-bait?
  4. Dit is mijn persoonlijke favoriet. Misschien omdat ik zelf een bril van dit merk draag. Ook hier maar weer de vraag, is het een startup? Of gewoon een slimme webshop? Who cares, dat de hippebrillenclub Ace&Tate groeit als kool ging erin als zoete koek. Dat de redacteur aanvankelijk de scoop van hun fundingronde had gemist, had geen invloed.
  5. Het is niet altijd makkelijk om te pivotten als startup, maar het is de taxi-startup Ugo gelukt. De kop dat ze de grootste taxi-app van het land hebben, was allicht een beetje voorbarig en uit zijn verband gerukt. Niettemin leest het lekker weg, toch?

Geld verdienen

Dat de lezersaantallen toenemen, zien ook adverteerders en partners. Morgen zal ik dan ook uitgebreider uit de doeken doen hoe wij geld gaan verdienen met Silicon Canals, maar bovenal welke waarde wij kunnen bieden aan het ecosysteem in onze queeste het grootste, leukste en scherpste startup-platform van Nederland te maken. In de tussentijd, neem een kijkje op onze sales-pagina voor een inkijkje in de mogelijkheden.

Foto: Isabel Figlarek/Silicon Drinkabout/Arthur’s Haringborrel

Leave a Reply

*